Mogelijkheden

Iedereen kan bijdragen aan het Prachtlint en zo de streek mooier maken! 

Er zijn allerlei initiatieven in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden waar mensen zich samen over een stuk grond ontfermen. Er is vaak van alles te doen: van het maaien van het gras tot het maken van informatiebordjes, van het organiseren van een boomplantdag tot het beheren van de website of het schrijven van persberichten.

Kijk hier naar de mogelijkheden:

  • Wil je weten of het Prachtlint ook in jouw buurt een parel heeft of krijgt? Kijk dan op de kaart.
  • Wil je structureel of incidenteel bijdragen aan een parel, meld je dan aan voor een werkdag of om bij een werkgroep aan te sluiten.
  • Heb je een stuk grond of wil je met de buurt aan de slag om openbaar groen aantrekkelijker te maken? Doe dan hier ideeën op of ga direct aan de slag met het maken van een plan.
  • Wil je als bedrijf of organisatie een bijdrage leveren? Kijk dan hier.

Het mooiste zou zijn als we inzichtelijk kunnen maken welke meerwaarde het Prachtlint heeft voor de natuur in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Om de effecten van onze inspanningen te meten, gaan we regelmatig kijken of er al meer planten en dieren verschijnen. Weet je het één en ander van planten en dieren of vind je dat leuk om te leren, meld je dan aan voor het monitoringsteam.