Activiteitenkalender

(UITGESTELD!) NL Doet vergroenen bedrijventerrein Meerkerk

In verband met het Corona-virus heeft de gemeente alle evenementen voor de komende tijd geschrapt. Ook NL doet. Deze activiteit zal op een later tijdstip plaats vinden.

Werknemers bedrijven en gemeente aan de slag met Prachtlint

Op zaterdag 14 maart, tijdens NL Doet, gaan werknemers van bedrijven op het bedrijfsterrein in Meerkerk samen met ambtenaren van de gemeente Vijfheerenlanden en andere vrijwilligers aan de slag. Dit alles in samenwerking met Prachtlint. Vrijwilligers kunnen zich opgeven via NLDoet.

De bedoeling is om in eerste instantie de omgeving van het pand van Avres te vergroenen door te zaaien en bomen en struiken te planten. De dag en het resultaat van de dag zullen worden gebruikt om de vergroening in de toekomst verder uit te breiden. Daarbij wordt vooral ook gedacht aan het verbeteren van de verbinding tussen het bedrijfsterrein en de bushalte onder het viaduct van de A27. Die verbinding zal zich met name richten op wandelaars en fietsers, die in het huidige situatie over een drukke autoweg moeten. Het initiatief van deze eerste stap ligt bij de vrijwilligers van Prachtlint, die samen met Jordan den Boef van Avres en Tim Bruggraaf van de gemeente Vijfheerenlanden de plannen voor de werkzaamheden ontwikkelden.

Op vrijdag 13 maart zal de groenploeg van Avres al voorbereidende werkzaamheden verrichten, waarna op zaterdag 14 maart bomen en struiken geplaatst gaan worden. De vrijwilligers van de dag worden voor koffie en een lunch gastvrij ontvangen in de kantine van Avres aan de Energieweg 39.