Activiteitenkalender

fiets en wandeltochten Vijfheerenlanden

Op zaterdag 26 augustus organiseert Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden drie fietstochten door en rond de prachtige Vijfheerenlanden. U kunt dan genieten van het afwisselende polderlandschap met zijn graslanden, grienden, bosjes en fraaie boerderijen, de oude gestrekte esdorpen Hagestein en Helsdingen, de vermaarde Zouweboezem en de schilderachtige uiterwaardlandschappen langs de Lek.

Er is een lange tocht van 50 kilometer en een kortere van 35 kilometer. Onderweg zijn op enkele punten natuurkenners van de Natuur- en Vogelwacht opgesteld, die u bijzondere soorten kunnen laten zien, onder meer met behulp van telescopen.

Vertrek- en eindpunt is Natuurcentrum de Schaapskooi, Overboeicop 15, 4145 NN Schoonrewoerd. U kunt starten tussen 10 en 12 uur. Aanmelden is niet nodig. De kosten zijn € 2,- per persoon per route.

Voor de liefhebbers is er ook een kortere fiets- en wandeltocht (circa 20 kilometer) o.l.v. gids Dick Kerkhof, waarvoor u zich per e-mail moet aanmelden. Deze begint om 10:30 uur. Onderweg stappen we op enkele plekken van de fiets en krijgt u uitleg over de geschiedenis van de Vijfheerenlanden en een rondleiding door topnatuur bij Everdingen. Hiervoor kunt u zich per e-mail opgeven bij dkerkhof@xs4all.nl of info@natuurcentrum.nl. Ook dit kost € 2,- per persoon.

Zie ook de informatie op onze website www.natuurcentrum.nl