Gezocht: Vrijwilliger Websitebeheer

We zoeken een gemotiveerd teamlid met betrokkenheid voor biodiversiteit, Prachtlint en omgeving, die beschikt over:

✓ Basiskennis van websitebeheer en content management systemen (WordPress)

✓ Basisvaardigheden bijsnijden/bewerken plaatjes tbv WordPress

✓ Goede communicatieve vaardigheden en oog voor detail.

✓ Zelfstandig kunnen werken en proactief zijn

Prachtlint Krimpenerwaard zet een nieuwe website op. We zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger om ons te helpen bij het bijhouden en beheren daarvan. Als websitebeheerder speel je een belangrijke rol in het communiceren van onze boodschap. Je zult verantwoordelijk zijn voor het vullen en up-to-date houden van de website op basis van aangeleverde teksten, het plaatsen van inhoud en voor het waarborgen van een gebruiksvriendelijke ervaring voor onze bezoekers.

Taken en verantwoordelijkheden:

✓ Plaatsen en redigeren van teksten en plaatjes voor de nieuwe WordPress website

✓ Eventueel bewerken van plaatjes om ze geschikt te maken voor de website.

✓ Regelmatig bijwerken van de website met nieuws, evenementen en andere relevante inhoud.

✓ Zorg dragen voor de consistentie en kwaliteit van de website-inhoud.

Gevraagde inspanning:

Momenteel zijn wij bezig met de overgang naar een (ver)nieuw(d)e website. Komende maanden zullen er wat meer uurtjes gedraaid worden om dit mogelijk te maken. Denk hierbij aan zo’n 4 – 8 uur per maand. Wanneer het project is afgerond zal het enkel bestaan uit onderhoud en verwachten we dat dit niet meer dan 4 uur per maand zal vragen.

Over de organisatie:

Prachtlint Krimpenerwaard is een initiatief gericht op vergroten van de biodiversiteit. In Prachtlint werken overheden, terreinbeheerders, maatschappelijke organisaties én burgers samen. Ze richten percelen bij- en vlindervriendelijk in en verbinden deze door bermen, kades en dijken ecologisch te beheren. Prachtlint richt zich op verbeteren, versterken en uitbreiden door kennisuitwisseling, samenwerking en door elkaar te inspireren. Versterkt door o.a. beheerconvenanten, cursussen, parels en kennisoverdracht.

Zo zorgen we er samen voor dat er een vlinder- en bijenlint ontstaat en de biodiversiteit toeneemt.

Wat bieden wij:

De kans om een positieve impact te hebben op onze gemeenschap en op biodiversiteit in de Krimpenerwaard/Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

✓ Ervaring opdoen in websitebeheer en digitale marketing.

✓ Flexibele werktijden en de mogelijkheid om op afstand te werken

✓ Gezellig en gedreven team aan vrijwilligers/collega’s/adviseurs

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze vrijwilligerspositie, stuur dan je motivatie en toelichting op je ervaring naar KW@prachtlint.nl We kijken ernaar uit om van je te horen en samen te werken aan het versterken van onze website.

Posted in Nieuws