Cadeau voor Prachtlint Krimpenerwaard

Het tiende Lions Krimpen Open, het jaarlijkse golftoernooi van de #LionsclubKrimpenaandenIJssel, had ook in financieel opzicht een zeer positief resultaat van zeker vierduizend euro. Dit bedrag komt deze keer ten goede aan drie goede doelen. Een daarvan is #PrachtlintKrimpenerwaard.

Op zaterdag 2 juli mochten Prachtlint-vertegenwoordigers Jaap Graveland en Charlotte Diepenhorst een symbolische ‘cheque’ van € 1.500 in ontvangst nemen. Voor dat geld gaat de Lionsclub een aantal insectenhotels realiseren die later dit jaar een plaats zullen krijgen op daarvoor in aanmerking komende ‘natuurpareltjes’ in de Krimpenerwaard, die met elkaar het prachtlint moeten gaan vormen.

Ook de Lionsclub heeft zich bij Prachtlint aangesloten. De club heeft zelf geen terreinen in bezit, maar is sinds enkele jaren wel actief betrokken bij het ecologisch beheer van één zo’n pareltje: een voormalig rozenperk in Krimpen aan den IJssel dat inmiddels is ingericht als kruidenrijk grasland.

Posted in Nieuws