Actie tegen mega-windturbines in de natuur

Prachtlint steun actie tegen mega windturbines in natuurgebieden rondom Gorinchem

Prachtlint is natuurlijk een voorstander van groene energie, maar dat moet niet ten koste gaan van de natuur. In de praktijk worden windmolens vaak aan de rand van – of zelfs in natuurtergebieden geplaatst.

Deze toch al schaarse plaatsen moeten we koesteren, niet alleen voor de rust die mensen hier vinden, maar ook moeten we vogels en vleermuizen, die juist op de natuurgebieden afkomen, beschermen tegen dodelijke wiekslagen.

Er zijn andere oplossingen voor groene energie, zoals  het plaatsen van zonnepanelen op daken. In onze regio zijn nog genoeg daken waar zonnepanelen op kunnen worden geplaatst, laten we daar mee beginnen. Dan kunnen we de Avelingen en ook het Natura 2000 gebied langs de Linge behouden waarvoor het bedoeld is, nl. voor ontspanning, rust  en voor de natuur.

Voor meer en actuele informatie, kijk op de facebook pagina van Stchting Mooi en duurzaam Gorinchem.

Teken de petitie tegen de megawind-turbines op https://www.123windmolenoverlast.nl/kom-in-actie/

Op weg naar een groene duurzame toekomst door natuur-inclusief bouwen en ontwikkelen!