Prachtlint bloeit. En groeit.

Ecologisch Beheer in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden op stoom. 

-Alle gemeenten A5h ondertekenen Beheerconvenant.

-Prachtlint nu ook in Krimpenerwaard.

-Deelnemers verdiepen kennis met cursus Kleurkeur (Vlinderstichting).

-Groenste Fietspad langs A15 (Alblasserdam-Gorinchem) op komst.

Ondertekenen van de beheerconvenanten A5h en Krimpenerwaard (foto PPK)

Alle gemeenten in de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden hebben nu het Beheerconvenant ondertekend. De wethouders van de Noordelijke Drechtsteden hebben op 24 september ook hun handtekening gezet. Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem onderschrijven nu ook onze ambitie tot ecologisch beheer. In totaal ondertekenen nu 25 organisaties het Convenant.

Het was een drukke dag, donderdag 24 september. Die begon met een cursus Kleurkeur voor vijftig personen die zich bezighouden met groenbeheer in onze regio. Een cursus gegeven door Anthonie Stip, vrijwilliger van Prachtlint en werkzaam voor de Vlinderstichting. Alle deelnemers legden aan het einde van de cursus een examen af. Met goed gevolg. Iedereen geslaagd!

Wethouders van de Noordelijke Drechtsteden zetten aan het einde van de middag ook nog hun handtekening onder een ambitieverklaring over het Groene Fietsnetwerk. Het Fietspad langs de A15 moet een ecologische verbinding worden tussen Alblasserdam en Gorinchem. Met ecologisch onderhouden groen en aangrenzende parels. Daarover later nog meer!

Bijzonder was dat de Gemeente Krimpenerwaard ook ons Beheerconvenant ondertekende en een eigen Convenant meenam naar huis. Waarmee Prachtlint dus de Lek oversteekt naar de Krimpenerwaard. Daar zal men aan de slag gaan om ook daar een Prachtlint door de regio aan te leggen. Handtekeningen te verzamelen van organisaties die willen samenwerken. Een samenwerking met iedereen die biodiversiteit en ecologische beheer een warm hart toedraagt.

Zo toont Prachtlint na ruim vijf jaar aan een blijver te zijn. Ecologisch beheer is een begrip en zelfs een uitgangspunt geworden in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Het is zelfs geëxporteerd naar een aangrenzende regio. Het is vergroot, verstevigd en verdiept. Met oog voor kwantiteit, maar ook voor kwaliteit.

Anthonie Stip geeft de cursus Kleurkeur (foto PPK)
Iedereen die examen heeft gedaan is geslaagd! (foto PPK)
Beheerconvenant Krimpenerwaard wordt feestelijk overhandigd (foto PPK)