Plukken maar! Het is pruimentijd in Arkel

Ad Rivierenland

Ze zijn rijp. De eerste sappige Opal-pruimen die groeien aan vijftig bomen bij boomgaard Koepelkerk in Arkel, zijn afgelopen zaterdag geplukt.

Een vrijwilligersgroep van ‘vrienden van de boomgaard’ stak de handen uit de mouwen om kisten vol steenvruchten te verzamelen. Iedereen kreeg een eigen taak. De groep verwacht de komende week zoveel rijpe pruimen, dat enthousiaste plukkers en jam-makers van harte welkom zijn om mee te helpen.

Zaterdag wordt er opnieuw geplukt, vanaf 09.00 uur. Iedereen die meehelpt, mag gratis een kratje jam-pruimen van de zelfpluk meenemen. De boomgaard is te vinden aan de Kerkeind 29. Wie wil meehelpen, kan zich melden bij coördinator Kees Maarse.

Meer informatie staat op de website depuntarkel.nl.

Foto Cor de Kock, AD Rivierenland