Open dag Noorderlicht

Op 16 juni jl. vond een speciale open dag van Biologisch Dynamische boerderij Noorderlicht plaats. Het hoogtepunt was de feestelijke opening van de samenwerking tussen 6 Biologische boeren in Noordeloos en Goudriaan en de wandelroute van 4,5 kilometer over de aaneengesloten percelen van 4 van deze bioboeren.

Onder de naam SymBIOse gaan de 6 biologische boeren samenwerken met als slogan ‘alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’. Door deze samenwerking wordt de verbinding versterkt tussen de onderlinge boeren en richting de consument. In de toekomst willen de boeren ook een winkel openen, waar dagelijks versproducten worden verkocht.
De producten van de boeren vullen elkaar aan, nl. geiten- en koeienmelk, geiten- en koeienkaas en eieren, maar er wordt ook gezocht naar uitbreiding met andere producten.

En of dit allemaal al niet genoeg was bestond Noorderlicht op deze lokatie ook nog eens 10 jaar. Reden voor het Prachtlint om aan Kees en Maria een kadootje te geven. Als parel aan het Prachtlint kregen zij het eerste prachtlintbordje, zodat ze zichtbaar kunnen maken dat de tuin een parel is aan Het Prachtlint.

Lees ook het artikel in Trouw

Maria en Kees (foto: Christine van Genderen)