Van braakliggende berm naar bloemenzee

De Landelijke Zaaidag voor bijen en vlinders vormde aanleiding om de berm tegenover van Lent, Illbruck en Kringloop Giessenlanden onder handen te nemen. Glasvezelwerkzaamheden langs de weg tegenover Kringloop Giessenlanden lieten een braakliggende berm achter. Een mooie kans om een stuk bonte berm te creëren.

Koffiehoek met uitzicht

Op initiatief van de Punt Arkel en het Prachtlint stak men de koppen bij elkaar met als doel: een duurzaam bloemrijke berm. De gemeente Giessenlanden gaat daar ecologisch beheren en verricht van tevoren de freeswerkzaamheden. Hans van der Meij (Kringloop Giessenlanden):  “Het is een klein stukje, maar de locatie is perfect. Wij openen onze koffiehoek en kijken binnenkort op een  groeizame fleurige berm! Mij spreekt de symboliek met onze bloeiende groep vrijwilligers erg aan!”

 

Inzaaien berm Kringloop Giessenlanden

Nationale Zaaidag voor bijen en vlinders

Vrolijke bermen met wilde bloemen voor bijen en vlinders is gaat verder dan de grenzen van een gemeente. De Nationale Zaaidag voor vlinders en bijen, die op zondag 22 april jl. plaatsvond, wil voor zowel bewoners, bedrijven als beheerders van bermen een stimulans zijn om initiatieven zoals in Arkel te ontwikkelen. Sommige gemeenten zoals Leerdam (Zederik) nemen bewust het voortouw. En laat dit zien met aantrekkelijk bloeiende bermen.

Resultaat inzaaien berm Kringloop Giessenlanden

 

Posted in Nieuws