Natuur- en Vogelwacht ‘de Alblasserwaard’ ondertekent beheerconvenant Prachtlint

Tijdens de jaarlijkse ledendag van de Natuur- en Vogelwacht verzamelden afgelopen zaterdagmiddag ruim 60 leden in de Heemtuin om, onder het genot van een heerlijk lentezonnetje, getuige te zijn van de ondertekening van het beheerconvenant van Prachtlint.

Na een korte uitleg over ‘Het Prachtlint’ door projectleider Richard Slagboom, was het voorzitter Sjoerd Veerman die zijn handtekening zette onder het convenant, waarmee de vereniging het belang van goed (natuur)beheer onderstreept. De vereniging is blij met de aandacht die Blauwzaam, waar Prachtlint een onderdeel van is, genereert voor natuur in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. De NVWA is de 19e partij in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden die zich aansluit. Partijen zoals Waterschap Rivierenlanden, Provincie Zuid-Holland, gemeente Molenwaard en Gorinchem en OASEN drinkwater ondertekenden al eerder het beheerconvenant.

Voorzitter Sjoerd Veerman ondertekent het beheerconvenant onder toezicht van vrijwilligers Johan Sterk en Jan Andeweg (foto Richard Slagboom)