Fruitgaard Lingewijk in groei en bloei

In 2017 is de Fruitgaard Lingewijk gestart. Afgelopen tijd is er door een aantal vrijwilligers weer hard gewerkt aan deze Prachtlintparel.

Het terrein is nu grotendeels afgezet met gaas en er wordt een toegangshek geplaatst. Het pad rondom is gemaaid en zo’n 300 biologische tulpenbollen komen in volle bloei tevoorschijn. Dit pad zal regelmatig bijgehouden worden.

Fruitbomen en bessenstruiken, voor vlinders en bijen

Ouderwetse hoogstam-fruitbomen zullen het beeld gaan bepalen in de toekomst. Daarom heen staan wat laagstam-fruitbomen en bessenstruiken. De begroeiing van de zachtglooiende oevers, die aantrekkelijk zijn voor de amfibieën, mag grotendeels zijn gang gaan. Hier geen kortgemaaid grasveld zonder bloemen, maar juist een natuurlijke bloemenweide, die maar een paar keer per jaar gemaaid wordt. Dit zal bijen en vlinders lokken, die op hun beurt weer andere dieren aantrekken.

Net als de kruidlaag blijft ook het fruit onbespoten.

Fruitgaard Lingewijk
Oevers aantrekkelijk voor amfibieën
Posted in Nieuws