Herplant bomen Vlietskade met hulp van Pollinators

Zaterdag heeft een ploeg van 10 mensen hard gewerkt op de Vlietskade. Vorig jaar rond deze tijd zijn al ca. 200 bomen en struiken geplant. Met name de knotwilgen en elzen langs de slootkant hadden door de grote droogte in het voorjaar het loodje gelegd.

Hulp van de Arkelse brandweer heeft een aantal bomen kunnen redden, maar niet alles. Op zaterdag 18 november zijn die vervangen. Er zijn 40 nieuwe knotwilgen geplant, 1 linde, 10 elzen en nog wat bosplantsoen. Behalve trouwe kerngroep Prachtlint-vrijwilligers kwam hulp uit onverwachte hoek: drie leden van de “Pollinators” kwamen mee spitten: Tom, Marjolein en Peter.

Het doel van de  Pollinators is: organisaties met elkaar in contact brengen om zo de biodiversiteit te bevorderen. Heel hartverwarmend om de gedrevenheid te ervaren van jonge mensen uit de stad voor de natuur. Onder de lunch is gezellig gepraat en veel informatie uitgewisseld. Daarna is er hard gewerkt.

Het was fris en vochtig, maar het was heel gezellig en alles is af! Tuincentrum Sterk heeft alles besteld en het Prachtlint ondersteund door materialen en de kar uit te lenen. Kringloop Giessenlanden financieerde het herplantmateriaal. Allemaal heel erg bedankt!

Extra cadeautjes waren: een grauwe kiekendief, een buizerd en een torenvalk en aan het einde van de dag……. en een ijsvogeltje! Kun je nagaan hoe mooi het straks is als alle struiken en bomen groot zijn.

Pollinators
werkdag Vlietskade
werkdag Vlietskade
Posted in Nieuws