NVWVH ondertekent beheerconvenant Prachtlint

Het bestuur van de Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden (NVWVH) heeft ingestemd met deelname aan het beheerconvenant van het Prachtlint. De ondertekening vindt plaats op zaterdag 30 september a.s. tijdens de Open Dag van Natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd.

Het doel van het Prachtlint is om kleurrijke natuurparels in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden te creëren. Hier groeien de oorspronkelijke bloemen, planten en bomen uit de streek, waarin vlinders en bijen zich thuis voelen. Door deze parels met elkaar te verbinden, kunnen zij zich makkelijk verplaatsen. Van de ene bloem naar de andere. Zo ontstaat een prachtig lint.   

Werk aan de winkel voor NVWVH

Dick Kerkhof, voorzitter van de NVWVH: ‘Wij zien ook dat het bergafwaarts gaat met de bermen in met name het boerenlandschap. De NVWVH wil graag meehelpen om de natuur plaatselijk vooruit te helpen door meer natuur- en bloemrijke parels te creëren. Dit doen wij door op De Schaapskooi een bloemrijk stuk natuur aan te leggen, en andere projecten van het Prachtlint te ondersteunen met adviezen. Wij hebben veel contact met andere organisaties die natuur in de omgeving beheren. Graag willen we met hen om de tafel om te zien of we stukken van hun terrein ook kunnen toevoegen aan het Prachtlint. Dit lint schampt nu Vijfheerenlanden, maar wij gaan ons inzetten om het Prachtlint er doorheen te trekken.’

Als ondertekenaar van het convenant is dus een adviserende, actieve rol weggelegd voor de NVWVH. Naast de verhoging van de biodiversiteit van de eigen Schaapskooi omgeving, verwacht het bestuur vooral ook dat via de bermen van het Merwedekanaal flinke delen van de Vijfheerenlanden bloem- en insectenrijk met elkaar verbonden kunnen worden.

Rolia Wiggelinkhuijsen, mede-initiatiefnemer van het Prachtlint: ‘De NVWVH is de zeventiende partij die het beheerconvenant ondertekent. We zijn erg blij met hun deelname, hun inzet voor het landschap en hun ambitie om het Prachtlint te laten groeien.’

Ondertekening tijdens open dag 30 september a.s.

Tijdens de Open Dag van Natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd ondertekent het bestuur van de NVWVH om 13.00 uur het beheerconvenant. Vertegenwoordigers van de Prachtlint werkgroep zullen hierbij aanwezig zijn. Ook heeft het Prachtlint tijdens deze Open Dag een kraam, waar bezoekers vragen kunnen stellen en kunnen zien waar de werkgroep zich mee bezig houdt. Een dag vol met activiteiten, die starten om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Klik hier voor het volledige programma.

Thuisbasis NVWVH – Natuurcentrum De Schaapskooi
Posted in Nieuws