Reddingsactie jonge bomen Vlietskade door Brandweer

Langs de Vlietskade, die loopt van Arkel naar Gorinchem, zijn op de natuurwerkdag in november 2016 meer dan 100 bomen en struiken geplant op initiatief van het Prachtlint. Maar door het droge voorjaar hebben vooral de bomen het moeilijk.

Er zijn al veel jonge boompjes dood gegaan en om te voorkomen dat ze allemaal dood gaan hebben vrijwilligers van de Punt in Arkel al 2 dagen met emmers water gegeven. Dit was echter heel veel en zwaar werk omdat de sloten daar heel diep zijn en toen zijn ze op het idee gekomen om de brandweer te vragen.

En dat is gelukt!

Gisteravond (21 juni) zijn Wilma Abspoel (van de Punt) en Esther Dijkstra samen met de vrijwillige- en jeugdbrandweer  van Arkel meegereden en hebben we in totaal 2500 liter water gegeven, dat is 250 emmers! En nu maar hopen dat het helpt!

reddingsactie Brandweer