Richard Slagboom nieuwe projectleider Prachtlint

Richard wordt de nieuwe projectleider van Prachtlint 2.0., een voortzetting van Prachtlint 1.0. in het kader van gebiedsdeal 4 “Groen Verbindt” (www.gebiedsdeal.nl). Richard (1972) is woonachtig in Nieuw Lekkerland. Naast zijn baan als docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs is hij sinds mei 2017 projectleider van Prachtlint. Richard is een echte polderjongen, kan enorm genieten van ons polderlandschap, maar zie ook dat natuur en landschap flink onder druk staan.

Gelukkig is de laatste jaren een positieve tendens te zien: er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid, en steeds meer mensen gaan de natuur in. Toch blijft het stimuleren van biodiversiteit vaak een ondergeschoven kindje, en juist die diversiteit is één van de belangrijke doelen van Prachtlint.

Richard gaat zich de komende tijd dan ook vol overgave inzetten voor de nieuwe projecten van Prachtlint. Hij is ervan overtuigd dat hiermee een positieve bijdrage geleverd wordt aan de natuurbeleving en biodiversiteit in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

De werkgroep Prachtint en het bestuur van Blauwzaam zijn blij met de benoeming van Richard tot projectleider en wenst hem de komende jaren daarbij veel succes.

Richard Slagboom