Feestelijke opening Grote Wielsloot Leerdam

Op 14 september 2016 was het dan zover: de feestelijke opening van de Grote Wielsloot in Leerdam. Samen met kinderen van de scouting onthulde wethouder Meijdam een informatiepaneel over dit bijzondere gebied. Vrijwilligers van het Prachtlint waren er ook aanwezig, want zij hebben er voor gezorgd dat een deel van het gebied is ingezaaid met een bloemrijk zaadmengsel.

De Grote Wielsloot is een leefgebied van de heikikker en andere beschermde dieren en planten, dat gecreëerd is ter compensatie van de aanleg van de wijk Broekgraaf. De werkgroep Prachtlint heeft er bij Gemeente Leerdam op aangedrongen om de natuur een extra handje te helpen door een deel in te zaaien met het speciale Blauwzaam bloemenmengsel. Bovendien is Gemeente Leerdam hierdoor betrokken geraakt bij het Beheerconvenant dat Blauwzaam en werkgroep Prachtlint eind 2015 heeft afgesloten. Dat convenant is erop gericht de natuur op een meer natuurvriendelijke manier te onderhouden.

Artikel over de Grote Wielsloot in het Kontakt, editie Leerdam.
Artikel over de Grote Wielsloot in het Kontakt, editie Leerdam (klik op te vergroten).