Workshop maaien met de balkmaaier

Op een mooie zatedag in april vond de workshop ‘Veilig maaien met de balkmaaier’ plaats. De workshop was georganiseerd met een financiële bijdrage van Groen en Doen. De cursus werd gegeven op het Wellantcollege De Bossekamp door een leraar van het Wellantcollege.
Met het certificaat van deze cursus is het mogelijk om een balkmaaier te lenen bij De Groene Motor (ondersteuning voor vrijwilligers in het groen).

Iedereen was erg verrast dat je een hele ochtend kon vullen met theorie over een balkmaaier. Naast de werking van de maaier zelf werd uitgebreid uitgelegd hoe je het verschil kon zien tussen een diesel of benzine motor (zodat je de juiste brandstof er in gooit) en een 2 of 4 takt motor. En er werd stil gestaan bij de persoonlijke veiligheid en beschermende kleding.

’s middags hebben is bij één van de buren een stuk grasgemaaid met 2 verschillende balkmaaiers. Op die manier kon iedereen ruimschoots ervaring opdoen.

 

Maaien met balkmaaier
Maaien met balkmaaier