Vroege bloeiers

Na een ‘normale’ winter zijn de eerste sneeuwklokjes een feest en kan ik niet wachten op het verschijnen van kleur in mijn tuin. Zoals de bonte krokussen en winterakonieten. Als deze bloemen verschijnen, begint het allemaal weer. De lente, zomer, herfst….
In steden heb ik al narcissen zien bloeien en een maand geleden in de Alblasserwaard fluitenkruid, meidoorn en kruldistel. Maar dat klopte niet. Misschien was ik te afgeleid door deze abnormale vroege bloeiers, dat het ‘moment’ dit jaar aan me voorbij leek te gaan.

Tot vandaag. Er staan nu zo overtuigend veel sneeuwklokjes te bloeien, aangevuld met winterakonieten, krokussen, vroege sleutelbloemen en longkruid, dat het ook dit jaar weer is gelukt. Ik ben wakker geworden uit mijn winterslaap.

Voor iedereen die ook wil kunnen genieten van vroege kleuren in de tuin, bij deze een aantal soorten. Tevens goed voor  vroege hommels of honingbijen.

Sneeuwklokjes
Sneeuwklokjes. (bloeiperiode februari – april)
Winterakoniet
Winterakoniet (bloeiperiode februari, maart)
Bonte krokus
Bonte krokus (bloeiperiode februari – april)
Helleborus of kerstroos
Helleborus of kerstroos (bloeiperiode februari – april)
Longkruid
Gevlekt longkruid (bloeiperiode maart – mei)
Stengelloze sleutelbloem
Stengelloze sleutelbloem (bloeiperiode maart – mei)

 

 

 

Posted in Soorten